1365448.jpg
Suurena marengin ystävänä on tehnyt mieli pitkään kokeilla Pavlovaa. Kokeilin tehdä siitä rulllamallin, ja onnistuikin hyvin kunnes siirsin sen tarjoiluastialle, jolloin rulla vähän "levesi". Herkku sai odotella toista tuntia syömistä, ja pelkäsin sen jo menneen lopullisesti pilalle kun marenki näytti alkavan sulaa, mutta herkullista oli epäilyistäni huolimatta :)

Pohjan ohje:
4 valkuaista
1tl sitruunamehua
2,5dl sokeria
2tl maissitärkkelystä tai vastaavaa (tähän laitoin tapioca-tärkkelystä kun maizena oli loppunu)
1tl vaniljasokeria

Valkuaiset ja sitruunamehu vatkataan kovaksi vaahdoksi. Sokeri ja muut aineet lisätään pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Vaahdon pitää olla "kovaa".
Levitä vaahto leivinpaperille pellille, paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kypsä levy toisen leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä hiukan. Levitä täyte päälle ja rullaa varovasti. Koristele haluamallasi tavalla.

Täytteeksi käy vaikkapa marjat ja kermavaahto. Tähän aikaan vuodesta ei harmi kyllä saa tuoreita mansikoita, joten itse laitoin pakasteesta mansikoita ja vadelmia, Flora vispiä ja purkin ranskankermaa täytteeksi (sekoitin keskenään kaikki).
Reunoille laitoin koristeeksi kermavaahtoa ja vaaleanpunaisia helmiä, sekä päälle yhden marsipaaniruusun.