1414808.jpg
Kuva on taas vähän huono, mutta tätä samaa herkkua oon siis tehny erikoisruokavalioohjeella vadelmilla. Nyt tein ensimmäiseksi pääsiäispäiväksi jälkiruuaksi suunnilleen sillä alkuperäisellä Kirsin keittiön ohjeella tämän ja laitoin päälle mansikoita. Hyytelösokeri loppu enkä saanu tarpeeksi tehtyä kiillettä. Pohja oli minun makuun liian makea, joten sokeria voisin ehkä vähentää ensi kerralla (tosin muut sano että ei ollu liian makeaa). Laitan tähän vielä ohjeen jolla tein, heitin sen päästä, en muista ihan tarkalleen alkuperäistä:
pohja:
150g margariinia
1 dl sokeria
3 dl jauhoja (laitoin 2dl vehnäj ja 1dl perunajauhoja)
1 tl leivinjauhetta
täyte:
2,5dl Flora vispiä
1prk ranskankermaa
0,75dl fariinisokeria

Margariini ja sokeri vatkataan vaahdoksi, lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoitetaan tasaiseksi. Painellaan vuoan pohjalle ja paistetaan uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Pohjan annetaan jäähtyä hiukan ja kostutetaan sitten maidolla.
Kerma vaahdoksi, lisätään joukkoon ranskankerma ja fariinisokeri, sekoitetaan kunnes sokeri on "sulanut" joukkoon tasaisesti Täyte levitetään pohjan päälle ja sen päälle marjoja valinnan mukaan. Lopuksi  hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan valmistettu kiille marjojen päälle.