Eilen oli vähä huono aamu, ja aattelin että samaan konkurssiin menee jos kokeilen taas tehä itelle pullaa. Taikinaa tuliki sen verran että päätin tehä puolet munkeiksi. Tällä kertaa tää onnistu yllättävän hyvin, vaikka ei näistä hyvännäkösiä saa tekemälläkään.. mutta maku ratkasee. Laitan ohjeen jos jotakuta kiinnostaa, ei se  mikään ihmeellinen ollu, mutta en jaksa nyt sitä kirjottaa..
590772.jpg
Lisäys, ohje:
2 1/2 dl vettä/kaurajuomaa/riisimaitoa
1/2 rkl psylliumia
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 dl Sunnuntai juoksevaa margariinia
7 - 8 dl luontaisesti gluteenittomia jauhoja (joko valmis seos tai oma sekotus, ite laitoin sekasi maizenaa, pottujauhoja, kaurajauhoja, riisijauhoja, tapiocatärkkelystä..)

Liuota psylliumjauhe haaleaan nesteeseen. Lisää sokeri, suola ja sula rasva. Lisää jauhot sähkövatkaimella vatkaten. Taikina saa olla pehmeää. Leivo pikkupullia tai kierrepullia (täytteeksi rasvaa+kanelia ja sokeria/vaniljaasokeria esimerkiksi). Kohota pullat pellillä. Voitele halutessasi kahvilla tai sokerivedellä  ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 C n. 10 min.Jos teet munkkeja, leivo ensin pikkupullia/palloja, anna kohota ja paista rypsiöljyssä. Sokeroi lämpinä, pakasta ylimääräiset ilman sokeria.

Leipomisessa käytin apuna maizenaa, kun taikina oli tosiaan aika pehmeää, vaikea leipoa ilman jauhoja.