457838.jpg
Halusin tehä itelle kakkua kokeilumielessä. Ensinnäkin halusin kokeilla tuota kananmunankorviketta, toiseksi meillä on maitoaltistus menossa joten saan itekki syödä kermakakkua, ja kolmanneksi halusin myös kokeilla yhtä tyllaa jota en oo aikasemmin kokeillu.. olikohan siinä tarpeeksi syytä :) Vieraitakin tuli ja sain sitte tarjota kakkua muillekki, täydestä meni ;) Kuvankin ehin napata vasta ku osa oli jo syöty..

munaton ja luontaisesti gluteeniton kakkupohja:
4tl kanamunan korviketta/4rkl soijajauhoa
8rkl vettä
2dl sokeria
100g sulatettua margariinia
1,5dl maitoa
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
4dl jauhoja

-Sekoita kananmunan korvike/soijajauho veteen ja vatkaa sokerin kanssa. Sekoita margariini ja maito keskenään ja lisää seokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen, vatkaa hyvin. Paista pellillä 200 asteessa n. 10-15min.

Jauhoina käytin gluteenitonta jauhoseosta ja maizenaa puolet ja puolet. Pohjasta tuli ihan hyvä, samanmakuinen kuin ne kaupan valmiit kakku- ja piirakkapohjat. Ehkä jotenkin haluaisin ens kerralla muokata tuota ohjetta vielä, mutta en tiijä miten.. ehkä jätän rasva pois? Leikkasin pohjan kahtia, kostutin ananasmehu-maito seoksella ja laitoin väliin mansikka-banaanirahkaa. Päälle kermaa. Ja hyvältä maistui.