454837.jpg
Tässä nyt sitten taas yksi kokeilu.
Omasta mielestäni maailman parhaat ja ainoat oikeat bebet leipoo Katri Antell, niitä oransseja herkkuja on naposteltu pikkutytöstä lähtien. :)
Pohjat on munattomia, maidottomia ja luontaisesti gluteenittomia. Täytteeseen pistin oikeaa voita ja ruokakermaa, nyt kun oli tilaisuus. Maidottoman täytteestä saa korvaamalla kerman esim. GoGreenin kaurakermalla ja voin maidottomalla margariinilla. Vastaavasti jos ruokavalio sallii, voi näistä tehdä ihan normeja muuttamalla jauhot vehnäjauhoiksi jne.

pohjat:                                               
200g margariinia tai voita
1,25-1,5dl sokeria (en oo kovin tarkka mittaamaan)
2dl maissitärkkelystä
2dl Semperin luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (hieno jauhoseos)
0,5tl leivinjauhetta
(1muna tai 1/2-1tl kananmunan korviketta)

-rasva ja sokeri vatkatan vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään (myös kananmunankorvike) ja lisätään vaahtoon, sekoitetaan tasaiseksi.
-Painele taikina käsin leivosmuotteihin. Minä käytin nuita Myllyn Parhaan pieniä vuokia ja toiseen puoleen Tupperwaren silikoni annosvuokaa.454832.jpg
454829.jpg
Noihin yksittäisiin vuokiin oli musta helpompi painella taikina, sai ottaa käteen ja pyöritellä painellessa.
Pistele pohjiin reikiä esim. spagetilla (ei mene silikoni puhki). Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 10min. HUOM! Pohjat kovettuvat jäähdyttyään, ei kannata paistaa niin kauan että tulee rapeita lämpiminä :)

täyte:
1,5dl ruokakermaa
3tl maissitärkkelystä
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
100g voita tai margariinia
Kuumenna sekoittaen kattilassa sokeri, maissitärkkelys ja kerma kunnes seos sakenee. Ota levyltä ja lisää vaniljasokeri sekoittaen. Vaahdota voi ja lisää jäähtynyt kiisseli, sekoita tasaiseksi.
Levitä kiisseli jäähtyneisiin pohjiin. Koristele pinta tomusokerikuorrutteella ja ripauttele nonparrelleja päälle. Osaan laitoin kuorrutteen jossa on sekaisin mansikkatomusokeria ja tavallista, vettä ja pikkasen sulatettua margariinia. Loppuihin kokeilin kahvi-tomusokerikuorrutetta, johon ihan pikku ripaus kaakaojauhetta jos haluaa vähä enemmän väriä kuin mitä pelkästä kahvista jää.
Tästä tuli siis 12kpl bebejä. Tässä jaksossa Myllyn Parhaan vuokat pesi Tupperin 5-0, Tupperin vuokalla tuli ainakin omaan makuuni liian  isoja ja korkeita. Vielä on herkut jäkaapissa muhimassa, pitää maistella kohtapuoliin.. :)