Kinkkujuustonyytit:

valmiita lehtitaikinalevyjä

tuorejuustoa

juustoraastetta

palvikinkkua

 

Leikkaa lehtitaikinalevyt kahtia neliöiksi. Sivele neliölle tuorejuustoa (laitoin Crème Bonjour Italialaiset yrtit-makua). Lisää päälle hienonnettu kinkku ja hieman juustoraastetta. Nosta neliön kulmat keskelle yhteen. Voitele halutessasi kananmunalla ja ripottele vielä juustoraastetta päälle. Paista 225 asteessa noin 12-15min.

 

Savunauta-ruissipsit (n. 50kpl):

1pss ruissipsejä (aito ruis)

n.150g savunautaa

1/2 tuubia voileipäpikkelssiä

1 prk kermaviiliä

1prk pippurituorejuustoa

(paprikaa)

 

Hienonna savunauta. Sekoita muut ainekset ja lisää liha joukkoon. Laita seos paksuun pakastepussiin/pursotuspussiin ja purista ruissipsien päälle. Lisää päälle pari kuutiota/suikaletta paprikaa. Tarjoa pian.

 

Näitä vois syödä vaikka pussillisen kerralla! Täytteen vaikutuksesta ruissipsi kostuu ja pehmenee, joten ei kanattaa tehdä nämä juuri ennen tarjoilua. Tosin maistui ne vaikka vähän pehmenneenäki