Kuten lupasin, palaan kokoamaan tuota vastauksissa annettua ideavyöryä :) Ois mahtava kyetä toteuttaan jokainen idea, mutta valitettavasti se ei oo mahdollista. Aion kuitenkin käyttää vastauksianne "ideapankkina".

 

Tuikku 2 pyysi ideoita meksikolaishenkiseen rippijuhlaan.. hauska idea, jonka toteutuksessa olisi kyllä kiva auttaa, mutta en valitettavasti voi luvata mitään varmuudella tähän toiveeseen. Kyllä te varmasti itse saatte hyviä ideoita, kun olette jo tuon teemankin keksineet :) Tämmösiä tuli mieleen kuin luin kommenttisi: sellainen täytekakku, jossa on koristeena (esim. marsipaanista)kaktuksia, päällä kolmiuotteisia, tai sivuilla silleen kiinni reunoissa, sellaisia kolmihaaraisia etäisesti ristiä muistuttavia, lisäksi pitäs varmaan olla sombreroa ja muuta rekvisiittaa. Päälle ripottelisin keksimurua tms hiekaksi.. Sitte voileipäkakku, tacojutuilla höystettynä, kylmiä wrappeja.. Nämä näistä perusjutuista tuli äkkiseltään mieleen

 

Janette mietti Budapest-leivoksia. En ole ikinä tämmösiä syöny, joten asia vaatisi paljon perehtymistä. Voi olla että joskus tämmösiä kokeilen, mutta en varmaan ihan lähitulevaisuudessa. Toivottavasti onnistut omissa kokeiluissa :)

 

Pauliina, joka pyysi ideaa 12-v tytön kakkuun, joudun tunnustamaan etten tiedä yhtään mistä sen ikäiset tytöt nykyään tykkää.. kun ikää on jo noin paljon niin neidit yleensä voi tykätä melkein mistä vaan :) Joten en valitettavasti osaa muuta sanoa, kuin että kannattaa kysyä ehdotuksia tytöltä iteltään :)

 

Sitte oli noita erikoisruokavalioihin liittyviä muutama.. nyt ei oo tullu pitkään aikaan tosi erikoisjuttuja tehtyä, kun ei oo tarvetta ollu.. Mutta eihän sitä tiijä millon taas tarvii. Neuvoksi voin sanoa, että monet ohjeet voi suoraan muuttaa munattomiksi, maidottomiksi ja gluteenittomiksi vaihtamalla tilalle sopivia aineita (maito-> eri kaura/soijatuotteet, jauhot gluteenittomiksi jne) ja jättämällä kananmunan pois. Kakkujen yms pohjaksi kannattaa kokeilla eri ohjeita ja sitte ku löytää hyvän niin käyttää sitä eri leivonnaisiin (kuten kakkupohjaa tai kääretorttupohjaa voi käyttää).

 

Tässä aiheita, joista jotain tulen ainakin tekemään tuleviin juhliin (jos on aikaa niin miksei ihan muuten vaankin):

keväinen kukkakakku oli useimmin ehdotettu, joten ehkä sellaista pitäisi jossain muodossa koittaa tehdä

rekka-kakkua ehdotti useampi, ja sitä olisikin kiva tehdä, viimeistään heinäkuussa

japanilaishenkinen kirsikankukkakakku (ehkä huhtikuu)

lummekakku kuulostaa hauskalta, ehkä tässä kevään loppu/kesän alkupuolella vois kokeilla jos tulee hyvä sauma sellaselle

leipuriaiheinen kakku, hmm.. mietintämyssy päähän

tietokonekakku tätä aihetta oon miettiny joskus aikasemminkin, pakko saaha joskus kokeiltua

puukakku

laiva kesemmällä ehkä..

pääsiäiskakkua tehdään joo :)

kerroskakkua tulossa varmasti

barbapapakakku ois ihana

Ja tosiaan loput pysyy myös tuolla korvan takana ;)