580394.jpg
Lueskelin lakritsaströsselin pakkauksesta että se on gluteenitonta (ja tietty maidotonta jne.), ja aloin kokeilla tämmöstä piirakkaa itelle. Syötyäni palasen hokasin etä onkohan nämä siis luontaisesti gluteenittomia vai.. eli onko siinä vehnä- vai maissitärkkelystä käytetty. Ja niinpä mun pitää selvittää valmistajalta tämä vielä, että saan rauhassa syödä näitä tai sitte en. Joka tapauksessa ihan kivaa vaihtelua tämä makuyhdistelmä toi omiin leivonnaisiin.

Pohja:
4,5-5dl jauhoja (riippuu vähä jauhoista, ite sekoittelin  nyt semperin fin mixiä, kaurajauhoja, tapioca-tärkkelystä ja maizenaa)
1,5dl sokeria
2tl kananmunakorviketta (voi jättää poiski)
2tl leivinjauhetta
2dl nestettä (laitoin 1dl kaurajuomaa ja 1dl kahvia)
1dl sununtain juoksevaa margariinia
Kuivat aineet sekasin, sitte lisätään neste-rasvaseos ja sekoitetaan tasaiseksi. Taikina saa olla löysää, mutta ei "juoksevaa". Semmosta kuiteski että valuu kulhosta aika hyvin itekseen ku kaataa vuokaan. Tästä tulee sopivasti semmoseen Iloleipureiden suorakaiteen malliseen piirakkavuokaan, vähä pienempi ku tavallinen uunipelti. Paistoin 200 asteessa n. 15min.
Kuorrutusta en mitannu, laitoin  tomusokeria kulhoon ja kaadoin kahvia sen verran sekaan että tuli sopiva kuorrute. Ja päälle sitte lakritsaströsseleitä.