486968.jpg
Tästä ohjeesta kiitos kuuluu ystävälleni Marjalle.
Nämä on helppo tehdä ja siirappi antaa ihanan maun näille. Plussaa on näiden paistamisen jälkeen kodissa leijuva ihana tuoksu :) Muokkasin ohjetta itselle sopivaksi, eli viljaton, munaton ja maidoton. Tässä alkuperäinen ohje:

200g voita/maargariinia
2dl sokeria
2rkl siirappia
5dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1 keltuainen

Vaahdota rasva, sokeri ja siirappi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää sekaan, lisää myös keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta neljä n.40cm mittaista tankoa leivinpaperille (2 per pelti, nämä leviää uunissa) ja paista 175 asteessa 15 minuuttia. Leikkaa lämpimänä viipaleiksi, ana jäähtyä ja herkuttele :)

Tässä muokattu ohje (tein puolikkaan taikinan)

100g sinistä Keiju-margariinia
1dl sokeria
1rkl siirappia
3dl Semperin Fin Mixiä
1tl vaniljasokeria
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
1tl kananmunankorviketta

Jauhoja oisin ehkä voinu aavistuksen vähemmän laittaa, mutta eka oli liian löysää taikina ja lisäsin sitte varman päälle. Ihan hyvin onnistu. Murenevat helpommin ku vehäjauhoista ja munasta tehdyt, mutta nam, hyvälle maistuu kuitenki :)