Iki-ihana kummityttöni täytti siis tänään 3 vuotta ja sain kunnian tehä kakkua :) Toiveena oli vadelma-mansikka-valkosuklaa täytekakku (kuten ystävänpäiväkakussa) ja tuplasuklaa (hyydytetty kakku). Yritin tehä My Little Pony kakun, jotenki ajatus ei kulkenut ja tein vähä hassusti sen.. lisäksi ei oikein ollut just sopivaa tyllaa tuohon jne, kaikki meni vähä mönkään mutta tämmönen siitä tuli lopulta..
425476.jpg
425478.jpg
Koristelu jäi oli tarkotus tehä hieman toisin, mutta en lopulta jaksanu (enkä toisaalta ois ehtinykkään). Tein kaksi pellillistä (2x4munan pohja) pohjia, joista leikkasin ensin kolme puolikasta ja yhestä puolikkaasta sitte tuon mallisen ponin. alunperin niitä oli kaksi päällekkäin, mutta tuli liiaan korkea kakku eikä kupu mahtunu päälle, joten poistin toisen. Väleissä on mansikkaa, vadelmaa ja valkosuklaakermavaahtoa. Päällinen kermasta. Sokerikreemillä vois olla helpompi ehkä tehä tuommosia pikkutähti/pallokuvioita, mutta tykkään mielummin tehä (ja syödäkki) kermakakkuja.

Tuplasuklaaseen oli tarkoitus tehdä erilainen koristelu ja pursotukset meni lopulta ihan mäkeen ja tuli yhtä suttua.. Koristeet meni sitte vielä väärille paikoille ja kun yritin niitä liikutella niin pintakin meni sutuksi ja.. no se siitä. Tämmönen siitä sitte tuli.
425491.jpg
Kakussa on suklaakakkupohja johon murskasin ennen paistamista dominokeksejä (ohut siis alimmaisena). Sitten on kerros valkosuklaamoussea ja päälimmäisenä tummasta suklaasta tehtyä moussea, reunoilla koristeena kermavaahtoa ja suklaakoristerakeita. Tein ensin moussen, jaoin puoleksi ja sekoitin suklaat joukkoon. Puhi on tehty tummasta suklaasta ja valkosuklaasta.
Mousseen tuli siis:
2 keltuaista
n.0.5 dl sokeria
3dl flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 valkuaista
4 liivatelehteä
tilkka kahvia
150g valkosuklaata
150g tummaa suklaata

Ensin vatkataan keltuaiset vaahdoksi sokerin kanssa, valkuainen vaahdoksi ja kerma vaahdoksi. Lisätään keltuais-sokeri seokseen tuorejuusto ja kahviin sulatetut liivatelehdet. Sitten kierma ja valkuaisvaahdot. Jaa kahtia ja lisää suklaat. Laitoin irtopohjavuokaan taas ympärille leivinpaperia ja sinne kasasin vaan pohjan päälle ensin valkosuklaamoussen ja sitte tumman.

En voinut kumpaakaan kakkua ite maistaa, toivottavasti maistui kuitenkin :)
Vielä kerran onnea Pepille, syntymäpäivää! :)