546087.jpg
Alkaa nuo omat herkut maistua  vähä liikaa riisijauhoille, joten kokeilin vähä uusilla aineilla tehä bebejä. Ja hitsi, näistä tuli IHANIA! Aivan ihanan murea tuo pohja ja kyllä tuo kaura antaa niin ihanaa makua muutenki.. nam.
Kokeilin myös miten pohjat onnistuu tehä ilman oikeita leivosmuotteja, eli Sekasopan tapaan käyttämällä paperisia leivosvuokia ja laittamalla ne muffinssipellille. Tosin suosittelen että tämän taikinan kanssa ei laita ainakaan toista vuokaa päälle, tulee parempia ku pistelee vaan haarukalla reikiä pohjaan ja antaa kohota minkä kohoaa.

Pohja:
100g sinistä Keijua
0,5dl sokeria
1dl Provena kaurajauhoja
1dl tapiocatärkkelystä
1rkl(reilu) perunajauhoja
0,5tl kananmunankorviketta tai leivinjauhetta
-Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi . Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sitten vaahton. Painele käsin vuokiin. Tästä annoksesta tuli 16 semmosta pikku leivosvuokallista (Bruno leivosvuoka nimellä, näyttää muffinssivuokilta mutta pienempiä). Paista pohjia 175 asteessa 10 minuuttia.

Täyte:
1dl gogreen ruokakermaa
2tl maizenaa
1rkl sokeria
(0,5tl vaniljasokeria jos haluaa)
75g sinistä Keijua
 Sekoita kattilassa kerma, sokeri ja maizena. Kiehauta kunnes sakenee. Vatkaa rasva vaahdoksi, lisää jäähtynyt kiisseli ja sekoita tasaiseksi. Nostele pohjiin täytettä. Kuorruta tomusokerikuorrutteella ja koristele halutessasi nonparelleilla.